top of page

FAQ

Wat is coaching?

Coaching kun je omschrijven als een proces met een concreet doel van de gecoachte voor ogen. Het gaat meestal over gedragsverandering. Het concreet maken van het doel is de eerste stap in het proces. Een coach zet vervolgens op interactieve manier de gecoachte aan tot effectief gedrag. Ik nodig je bijvoorbeeld uit, en prikkel je, om je eigen mogelijkheden te verkennen, ontwikkelen en toepassen in het dagelijks leven. Als klant ben je altijd zelf eigenaar van het proces en je beoogde doel.

Wat zijn de tarieven?

Mijn tarieven zijn marktconform. Een eenmalige sessie of coaching-on-the-job kost bijvoorbeeld €97,50 excl. BTW. 
Verder hangen de prijzen mede af van je omstandigheden, je vraag en de context. Daarom werk ik op basis van een intake en een offerte; het is altijd maatwerk.


Waar werk je?

Ik woon in Soest en werk bij voorkeur in de regio Utrecht - Soest - Amersfoort (denk bv ook aan De Bilt, Baarn, Hilversum, Zeist). Ik maak gebruik van Het Coachhuis, waar ik een prettige ruimte bij jou in de buurt kan reserveren. 

We kunnen elkaar ook digitaal ontmoeten via Zoom, Skype, Teams of een andere app.

Heb je een ziekte of beperking waardoor je minder mobiel bent, maar wil je wel live afspreken? Neem gerust contact op, dan bespreken we de mogelijkheden.

Ben je een professionele coach?

Coaching is geen beschermd beroep. Dat betekent dat iedereen zich coach mag noemen. Ik neem mijn professionaliteit als coach serieus. Daarom vind ik aansluiting bij de beroepsorganisatie, NOBCO belangrijk. 

Ten eerste heb ik een NOBCO-gecertificeerde opleiding gedaan: Coachen met ziel en zakelijkheid, bij Blankestijn en Partners (diploma maart 2020). Dit is een NOBCO-EMCC (Practitioner) erkende opleiding.


Ik ben daarnaast als zelfstandig coach aangesloten bij de NOBCO en via de zoekmachine op de site te vinden.

Bovendien bereid ik me voor op EIA-certificering als coach, dat wil zeggen European Individual Accreditation (voorjaar 2024). 

Hoe houd je je vak bij?

Ik volg elk jaar een workshop of leergang waarvoor ik een certificaat ontvang. In 2020 was dat de workshop Post-Traumatische Groei van Et Emergo. In 2021 was dat de Module 'Diversiteit en Inclusie' van dé Loopbaanopleiding. Verder woon ik webinars bij via NOBCO of EMCC, zoals de EMCC workshop over 'Racial Justice, Equity & Belonging in coaching' op 10 februari 2022. In april 2023 volgde ik de masterclass 'Het zijn van een secure base coach' van Boom Coaching Academy.

Is het mogelijk een intake-sessie te boeken?

Zeker, ik werk altijd op basis van een intake. Die is kosteloos en vrijblijvend. Dat doe ik ook omdat een 'klik' belangrijk is. Ervaar je in de intake een klik, dan bepalen we of en hoe we samen verder gaan.

FAQ: FAQ
bottom of page