top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverHanneke

Het leven heeft niet alleen een lengte, maar ook een diepte

In deze dagen voor kerst en oudjaar merk ik behoefte om de diepte in te gaan. Om niet dóór te rennen, me niet alleen te laten leiden door wat zich vanzelf aandient, maar ook bewust stil te staan. En dan in die stilte de diepte op te zoeken.


Ik zag ergens de quote 'het leven heeft niet alleen een lengte, maar ook een breedte'. Dat zette me aan het denken. Ik dacht aan de verschillende rollen die ik heb; thuis, voor mijn familie en vrienden, als coach, in mijn werk voor de overheid, als buurvrouw et cetera. Dat voelde inderdaad al snel als breedte.


Maar voldoening in mijn leven vind ik vooral in de diepte. Als ik voel dat ik geraakt wordt in mijn hart, in mijn ziel, in mijn verbondenheid met het leven. Bijvoorbeeld door een mooi concert te beleven met een dierbare vriendin, door een groep ganzen in een V over te zien vliegen en me voor te stellen hoeveel duizenden kilometers zij nog voor de boeg hebben, of door een gedicht te lezen van een ander dat mijn eigen dankbaarheid voor het leven verwoordt.
Voor diepgang moet je even stilstaan. Dat is soms best lastig als je niet weet hoe. Heb je behoefte aan begeleiding daarbij? Wil je de diepte opzoeken? Neem gerust contact met me op in het nieuwe jaar.


Want over stilstaan gesproken. Ik doe dat vanaf 22 december twee weken lang. Focus op het gezin, het moment en alles wat zich vanuit rust aandient. Vol dankbaarheid voor wat 2023 me heeft gebracht. Want het ging niet allemaal over rozen, maar wat zaten er mooie rozen bij!!


Ik gun je mooie dagen en alle goeds voor 2024. Wie weet, en graag, tot spreeks of ziens.


Hartelijks van Hanneke

73 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Support

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page