top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverHanneke

Verbeelding brengt je overal

Bijgewerkt op: 7 jun.


Als alles - of veel - in je leven meezit, is het niet moeilijk om te dromen. Om je voor te stellen wat je nog wilt doen of bereiken.


Als je twijfels, zorgen of tegenslag ervaart, kan het veel lastiger zijn je te verbeelden wat er mogelijk is. Dat is logisch, want (langdurige) stress beïnvloedt je hersenfuncties. In hoeverre, dat is per persoon verschillend. Toch is het belangrijk ook dan je regelmatig te blijven verbeelden wat je wilt doen of bereiken. Het geeft je een doel, een motivatie en dus energie.


Einstein ze: "Logica brengt je van A naar B. Verbeelding brengt je overal."


Logica is handig, maar niet per se motiverend. Het komt alleen uit je hoofd, en dan nog maar ten dele het creatieve gedeelte ervan. Verbeelding komt voort uit je creatieve brein én je hart. Het raakt aan wie jij specifiek bent en hoe jij in het leven wilt staan.


Verbeelding kan op gespannen voet staan met logica.


Zo is het niet logisch om weer te gaan studeren terwijl ik juist een goede balans heb gevonden tussen gezin en werk. Maar toch ga ik het doen. Omdat ik me een voorstelling maak van het moois dat het mij, mijn gezin en mijn omgeving kan brengen.


Logica heb ik dan wel weer gebruikt om handige randvoorwaarden te creëren. Bijvoorbeeld: een aantal activiteiten op een laag pitje zetten en het idee loslaten dat ik elke maand een blog moet schrijven :-)


Wanneer heb jij voor het laatst je verbeelding áán gezet? Welke verlangens komen dan bovendrijven? Wat doe je daarmee?


Hartelijks van Hanneke


PS wil je meer weten over het verband tussen stress en hersenfunctie? Lees deze nuttige site van de Hersenstichting: https://www.hersenstichting.nl/de-hersenen/gezonde-hersenen/ontspanning/


64 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


Post: Blog2_Post
bottom of page