top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverHanneke

Je eigen beste vriend zijn

Goed voor jezelf zorgen - we weten best dat dat belangrijk is. Gezond eten, genoeg slapen, leuke dingen doen naast 'alles wat moet'. Als je gezond bent, heb je meestal geen aanleiding om actief met die balans voor jezelf bezig te zijn.


Hoe anders is dat als je gezondheid niet optimaal is, of als je met beperkingen te maken hebt. Ik had er een goed gesprek over met Mia. Mia heeft migraine, en niet zo'n beetje. Ze is ook een ondernemende vrouw. Dus die zelfzorg is wel leuk en aardig, maar niet per se makkelijk.


In het gesprek met Mia vertelde ik dat ik zelf ook zo mijn ervaringen heb met tegenslagen qua gezondheid. En dat ik in eerste instantie wel bewust mijn zelfmedelijden 'uit' zette. Maar vergat mijn zelfcompassie 'aan' te zetten. Pas in de loop der jaren realiseerde ik me dat ik vaak liever en begripvoller ben naar mijn vrienden dan naar mezelf. Toen besloot ik mijn eigen beste vriendin te worden.


Dat lukt niet altijd hoor. Maar het voornemen werkt als herinnering aan mezelf.


Mia pikte het op en schreef er een blog over. Die lees je hier.


Wil je meer weten of hierover doorpraten? Neem gerust contact op via mail of app.


Hartelijks van Hanneke

32 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Коментарі


Post: Blog2_Post
bottom of page