top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverHanneke

Luisteren is een kunst
Wil je je ontwikkelen? Nieuwe goede gewoontes krijgen of meer dingen doen die bij je passen? Dan begint het met luisteren.


Luisteren naar jezelf. Naar jezelf in eerdere situaties waarin je al deed waar je blij van wordt en hoe goed je je daarbij voelde. Of waarin je dat niet deed en welk effect dat op je had.


Luisteren naar je behoeftes; dat wat in je om aandacht vraagt. Maar wat zo vaak ondersneeuwt onder alles wat je automatisch al dagelijks doet.


Even luisteren naar jezelf is soms makkelijker als je een koptelefoon opzet met muziek die jou raakt, met een geleide meditatie of een inspirerende podcast. Dat kan ook wandelend. Dat brengt je dichter bij je eigen kern - dat wat ertoe doet voor jou.


Zelf wil ik meer impact maken als het gaat om inclusiviteit in onze samenleving. Daarom volg ik een cursus die me daarbij helpt: Conversations for Change bij de NieuwWijAcademy. Wekelijks schrijf ik er een blog over. Dat schrijven doe ik door heel goed te luisteren naar wat er in me leeft. Niet altijd makkelijk, soms ronduit confronterend, maar het breng me verder op de weg die ik in wil slaan.


Als je meer wilt leren luisteren naar wat er in je om aandacht vraagt, kan ik je daarbij helpen. Met praktische opdrachten en verdiepende vragen. Zo leg je de basis voor echte verandering.


Hartelijks van Hanneke

10 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Support

コメント


Post: Blog2_Post
bottom of page